dilluns, 30 de gener del 2006

Una nova clatellada pels masquefins

“per Masquefa la merda i pels Hostalets els calés”

Cornuts i pagar el veure

Tota la merda acumulada a l’abocador de Can Mata i les greus molèsties que han generat fins ara hi són gràcies a la bona entesa que havien tingut en aquest tema els polítics de Convergència i Unió amb els del PSC-PSOE. Ara, gràcies a la continuïtat de la bona entesa entre els polítics de Iniciativa-Verds i el PSC-PSOE, tindrem al costat de les nostres cases, molta més porqueries i moltes més molèsties durant molts més anys.
En compensació de les molèsties que això incrementarà i continuarà donant a la gent de Masquefa i també d’Esparreguera i de Piera, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola cobrarà 7 milions € de la Generalitat i de l’EMMA, a més cal sumar-hi les aportacions milionàries que rebrà de Cespa-Ferrovial, l’increment de l’allau d’inversions que fan les diverses administracions i els molts diners que ja reben per l’abocador i les que rebran pel nou abocador.
I que en diuen de tot això els nostres polítics locals i la complicadissima Coordinadora d’afectats per l’abocador de Can Mata. Doncs gairebé com sempre, “no volem l’abocador” i poca cosa més. I està molt bé que diguin això, però no n’hi ha prou. Amb aquesta actitud beatifica i conformada sembla que estiguem tots disposats a posar-hi l’altre galta. I no és això.
Son moltes les accions i les iniciatives que caldria emprendre. Una de les coses que caldria haver fet ja fa molt de temps és reclamar que tots els diners i totes les inversions que rep l’Ajuntament dels Hostalets per tenir l’abocador i la Planta de Residus al seu terme, s’haurien de repartir entre els municipis que en pateixen les conseqüències, els que en son més propers i tenen més molèsties. I això no és cap proposta absurda i irrealitzable, en alguns llocs, en aquest país, a Europa i també més enllà, en casos semblants i equiparables, això s’ha reclamat i ho han aconseguit. I això no vol dir pas mai que s’estigui d’acord amb tenir aquestes instal·lacions al costat de casa, però la realitat és que hi son.
Conformats i mesells com som, no és gens estrany que sovint algunes persones dels Hostalets de Pierola ens diguin sorneguerament “per vosaltres la merda i la pudor i per nosaltres els calés”.
Joan P. S.
Clar i català?
I com passa gairebé sempre en aquests casos hi ha una pila de coses que no han explicat ni aclarit, n’assenyalarem només dues:
· Les bases del concurs fixava la ubicació en algun dels 33 municipis metropolitans de Barcelona. Com és que no es va respectar la clàusula de fer-lo a l’àrea metropolitana, és que no el volen?.
· Al moment d’adjudicar-ho a Cespa-Ferrovial van dir que el seu pressupost era de 58,7 milions d’euros. Com és que de 58,7 milions € s’ha passat a 71,3 milions €, on van a parar aquests diners de més?.

J.P.S
· Pel 2008 l’Ecoparc de Can Mata
· El Pierolapithecus Catalaunicus era de Masquefa
· 700.000 tones més de porqueria a l’any
· Encara més pudor a Masquefa