dimarts, 21 de febrer del 2006

Robatori de bens

A Gelida

Detenen dos lladres de bestiar per robar 70 bens

Els lladres de bestiar no només formen part de les pel·lícules de l'Oest americà. També apareixen, en ple segle XXI, a casa nostra i, més concretament, a Gelida (l'Alt Penedès).
La Guàrdia Civil ha detingut dos homes als quals va sorprendre transportant alguns dels 70 bens que van robar d'una granja de la localitat. Els animals tenen un valor de 3.780 euros al mercat.

Els fets van passar la matinada de dijous quan una patrulla de la Guàrdia Civil va interceptar a Les Planes d'Esparreguera (el Baix Llobregat) dues furgonetes que transportaven 13 bens. Els conductors no van saber explicar la procedència del bestiar però els agents van identificar els animals gràcies a les marques que porten. Els homes van ser deixats en llibertat.
Quan es va fer de dia, però, un ramader de Gelida va denunciar el robatori dels seus 70 bens assegurant que els lladres havien trencat el cadenat de la seva finca i s'havien endut els animals. La Guàrdia Civil va comprovar, aleshores, que les marques que havien enregistrat durant la nit coincidien amb les dels bens sostrets.
Així, van localitzar els dos homes que tenien identificats i van trobar, en una casa d'Esparreguera, els 57 bens que faltaven. Presumptament haurien d'haver anat a parar al mercat negre per ser sacrificats sense passar per l'escorxador. Es calcula que l bestiar tindria un valor de 3.780 euros.

Joan Escofet (laMalla.net)
· Article publicat a LaMalla el 21/2/2006