dilluns, 9 d’octubre del 2006

VI Jornades Diableres del País Valencià


Dimonis de l'Avern d'Alboraia organitzen les VI jornades Diableres del País Valencià

Els Dimonis de l'Avern, membres de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià, han organitzat en nom d'aquesta, la Trobada que es va celebrar a Puçol dins dels actes de les seues festes majors.
A la Trobada, celebrada en la capital de l'Horta Nord del País Valencià, va estar present tant la vessant teòrica com la pràctica.
Al matí es van dur a terme una sèrie de xerrades, debats i conferències a la Casa de Cultura, amb la participació de Diego Gómez, President de la Federació d'Escola Valenciana; Àlvar Monferrer i Monfort, escriptor i professor de la UNED a Vila-Real, Enric Guillén, President de la Federació de Dimonis del País Valencià, Jesús Soriano, Tresorer de la mateixa i una representació de la Federació de Diables de Catalunya.
Després de dinar es va fer un videofòrum, on es va projectar el documental A Tornallom, sobre la destrucció de l'horta de La Punta, i en el que va participar la Presidenta de l'Associació de Veïns de La Punta.
La vessant pràctica, es va dur a terme a la tarde, quan els dimonis i associacions col·laboradores van fer tallers on tots aquells que
van voler, podien gaudir aprenent a cremar com un dimoni, a ballar dansa tradicional (a càrrec de Dansa Puçol) i a fer tota mena de malabars i aprendre percussió. Al mateix temps hi havia al mateix passeig un mercadet amb els diferents materials promocionals de les colles de dimonis.
La Trobada es va cloure amb un gran Correfoc realitzat per totes les colles participants que van recòrrer
diferents itineraris del poble per a convergir a l'avinguda Molí de Vent on van realitzar un espectacular final.
A l'edició d'enguany han participat les següents colles:
Dimonis La Corbella (Camp de Morvedre), Botafocs de Castelló de la Plana, Dimonis de Massalfassar (l'Horta), Correcagarneres de Terrateig (la Vall D'Albaida), Dimonis de l'Avern d'Alboraia (l'Horta), Ingavà de la Font d'en Carròs (la Safor), Quarantamaula d
e Banyeres de Mariola (l'Alcoià)
I també en representació del Principat les colles:
Diables de Masquefa (l'Anoia), Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant (el Baix Camp), Diablesses de la Geltrú de Vilanova i la Geltrú (el Garraf).




3 comentaris:

Anònim ha dit...

I els dimonis d’Alboraia quan vindran a Masquefa?

Anònim ha dit...

I la representació dels diables de Masquefa, que tal ho van fer?

Xandre ha dit...

La representació de Masquefa, pocs però bons.

Quan anirem a Masquefa? Ni idea

salut