dilluns, 3 de març del 2008

I alguns d'econòmics (i III)

Sembla que l'ajuntament d'Alboraia té problemes econòmics, però si ens atenem a les noves nòmines, ningú no ho diria

En aquesta nova legislatura -segons diu el BLOC en un article al Periòdic d'Alboraia- l'ajuntament té uns quants treballadors més: els regidors del PP. Aquests regidors tenen sous fixes: uns per dedicació exclusiva (el batlle amb 56.426 euros bruts anuals, 49.014 euros un regidor alliberat i 38.000 un altre), la resta cobraran per fer acte de presència de 10 a 12 hores setmanals, entre 18.000 i 22.100 euros anuals (1.500-1.800 euros mensuals).
Mentre per una banda s'acomiaden treballadors, perquè segons l'equip de govern sobra un 20% de la plantilla, per l'altra s'alliberen regidors. Així les coses, veiem que la batllia fomenta la contractació precària dels treballadors i els comiats arbitraris, i que no s'estan d'assignar-se per a ells sous indecents, si els comparem amb els de la majoria de treballadors.

Ara bé, l'ajuntament no té un duro. La major part dels ingressos previstos per l'equip de govern per enguany havien de vindre del trasllat del centre comercial a la partida de Vera. D'aquesta manera tenien previst sufragar el 50% del cost de les obres de soterrament del metro, que era un dels compromisos electorals, i que per altra banda és una obra que hauria de pagar íntegrament la Generalitat. Malgrat que el batlle es va comprometre amb la multinacional del centre comercial a pagar-li 100 milions d'euros si no es duia a terme el trasllat, aquest, ara per ara, resta paralitzat perquè els propietaris dels camps no estan venent, i les obres de soterrament del metro tiren endavant (sortosament) imparables amb la incertesa de la seua viabilitat econòmica.
Les escoles es troben en situació lamentable, s'ha hagut de recòrrer a sortejar les places escolars i bona part dels xiquets/es fan les classes en barracons.
De moment, el govern local no ha presentat el pressupost per al 2008, i s'ha hagut de prorrogar el del 2007, tot i que governen amb majoria absoluta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El de Masquefa también tendrá problemas económicos puesto que esta endeudando al pueblo pidiendo creditos...cuando el tipo de interés es muy alto.

Anònim ha dit...

el ayuntamiento de masquefa no tiene problemas economicos todas las obras que se estan haciendo tienen solucionado el financiamiento, el actual equipo de gobierno trabaja para conseguir subvecciones para realizar todos los proyectos