divendres, 7 de març del 2008

La FIC i les eleccions

Les eleccions del proper dia 9 de Març

La Federació d’Independents de Catalunya – FIC, federació a la qual està integrat el grup “Alternativa de Masquefa” ha emès el següent comunicat referent a les eleccions del proper dia 9 de Març.


9 de març, tots a les urnes

Aquest proper diumenge 9 de març tenim tots una important responsabilitat democràtica, la d'escollir als nostres representants al Congrés dels Diputats i al Senat. Del resultat de les urnes en sortirà el govern que ens representarà els propers quatre anys i ara, més que mai, cal exercir el nostre dret a vot.
Votar és un dret però també un deure que hem de tenir si després volem expressar la nostra opinió i formar part d'una societat sostenible, participativa, solidària i cohesionada socialment.
Els mecanismes democràtics i els resultats electorals permeten formar governs amb majories i, en alguns casos, la unió de les forces minoritaris per sumar aquesta majoria necessària. És el joc democràtic i s'ha d'acceptar com a tal.
Aquesta campanya electoral ha estat més bipolaritzada que mai. S'ha volgut enfocar com una campanya a dues bandes, com una lluita entre els dos grans partits a nivell estatal que acabaran discutint-se el futur govern. És ben cert que aquesta bipolarització pot haver provocat un cert desencís entre els ciutadans de Catalunya i per tant pot afectar en el nivell de participació a les urnes.
Les previsions indiquen que el proper diumenge exerciran el seu dret a vot un 65 per cent dels catalans cridats a les urnes. Això significa un 11 per cent menys de participació respecte les últimes eleccions generals.
És per això que des de la Federació d'Independents de Catalunya fa una crida a la participació en aquests comicis electorals. Davant aquesta nova cita a les urnes cal una resposta massiva dels ciutadans. Com a President de la FIC us demano que aquest proper 9 de març exerciu el vostre dret, i també el deure, a votar. Els ciutadans de Catalunya hem de fer sentir la nostra veu a les urnes i no quedar-nos a casa. Em de ser molt més rigorosos a l’hora d’anar a votar, em d’esmerçar tota la nostra saviesa perquè en aquest acte oferim tot el nostre capital, el cent per cent dels nostres interessos. No anar a votar significa donar un vot a grups que en nom nostre i sense el nostre permís governaran sense donar-nos cap explicació. Si volem demanar comptes d'aquí a quatre anys, cal fer sentir la nostra
veu primer. Aquest proper 9 de març, voteu!.



Josep Maria Pujol

President Col·legiat de la Federació d’Independents de Catalunya - FIC