dimarts, 27 d’abril del 2010

El vi el cava de Masquefa a Texas

Els cellers de vi i cava Raventós Rosell de Masquefa participen en una jornada d'alimentació i gastronomia a Texas

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), col·labora amb la Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) per a la celebració de la Jornada d’Alimentació i Gastronomia Espanyola que tindrà lloc avui dimarts 27 d’abril, a Houston (Texas). En aquesta jornada hi participa, entre d’altres, els cellers de vi i cava Raventós Rosell de Masquefa.
Aquesta actuació s’emmarca dins d’un programa d’accions dirigides a impulsar les vendes de productes agroalimentaris espanyols en diferents mercats, especialment en els segments d’hostaleria, restauració gourmet, així com gran distribució. Es convoca a importadors, distribuïdors, majoristes, hipermercats i supermercats, botigues especialitzades, restaurants i xefs reconeguts de la zona, departaments de compres d’hotels, empreses de càtering, escoles de cuina i gastronomia, així com als mitjans de comunicació especialitzats.
La Jornada consisteix en una sala d'exposició de negocis amb les empreses participants, complementat amb tres seminaris formatius sobre gastronomia espanyola.
També s’organitza un circuit de visites guiades als principals punts de venda de Houston, de manera que les empreses participants puguin conèixer l’oferta de la distribució minorista d’aquella ciutat.
Texas, segon Estat dels Estats Units en extensió, població i PIB, compta amb un potent sector agroalimentari, i es detecta una demanda de determinats productes alimentaris, tant en restaurants com en supermercats. Els vins, l’oli d’oliva o els formatges són productes que disposen d’un reconeixement i d’una demanda creixents.
Les empreses catalanes participants en aquesta Jornada d’Alimentació i Gastronomia són Joan Raventós Rosell SL (vi i cava) de Masquefa (Alt Penedès), Euroaliment PAC SL (oli d’oliva, vinagres i vi), de Rosselló (Segrià), i Castell del Remei SL (vi), de Castell del Remei (Noguera).