dijous, 23 de setembre del 2010

Masquefa i La Beguda celebren la Diada d'Estellés

El dissabte 9 d'octubre de 2010
- Diada del País Valencià -


Masquefa i La Beguda
celebraran la Diada d'Estellés
amb un soparet valencià,
amanit de poesies


Fa poc s'ha celebrat la Diada Estellés. Del País Valencià ha sorgit la iniciativa de celebrar cada 4 de setembre la Diada d'Estellés. Cada 4 de setembre, dia del naixement del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, es farà un àpat popular per reivindicar la cultura i la llengua del país. La festa, que hauria de ser lúdica i popular, es basa principalment en tres detalls: cuinar un plat típic valencià regat amb beguda de la terra; llegir un poema representatiu d'Estellés; i cantar poemes i cançons d'uns altres autors. Aquesta proposta l'ha fet l'escriptor Josep Lozano i una bona colla de grups i entitats se l'han fet seva i a hores d'ara ja són diversos els pobles valencians i d'arreu dels països catalans que han celebrat i estan celebrant la Diada Estellés amb un dinar o un sopar popular, en què es recitaran poemes seus i també d'altres poetes tot degustant plats típics valencians, tant presents en l'obra d'aquest poeta.
Ara a Masquefa i a La Beguda també s’han animat a celebrar-ho, es farà amb un soparet valencià - amanit de poesies - el dissabte 9 d’octubre de 2010 – Diada del País Valencià – a 2/4 de 10 del vespre a la Fonda de Can Parellada. Amb la participació dels poetes: Xènia Dyakonova, Gemma Arimany, Trini Casas, Jordi Muntané, Marisa Olivera, Rossend Sellarès, Pere Urpí i Joan Franch.
Els organitzadors conviden a tothom assistir a aquest soparet, diuen: ‘creiem que aquesta Diada d'Estellés es mereix que hi hagi força participació’. El preu del sopar és de 9 Euros i es pot reservar i comprar els tiquets pel sopar a les oficines de L'Alzinar de Masquefa i de la Unió Begudenca de La Beguda, les places són limitades.
Aquest acte està organitzat per L’Alzinar de Masquefa, la Unió Begudenca de La Beguda, Amics del País Valencià i Poetes de l’Ateneu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé!